På Kofoeds Skole viser brugerne rundt

På det sociale tilbud Kofoeds Skole på Holmbladsgade hjælper brugerne med at vise besøgende rundt. Det giver glade gæster og glade brugere.

Siden 1928 har det sociale tilbud Kofoeds Skole udført socialt arbejde for voksne der står uden for arbejdsmarkedet. Først på Christianshavn og siden 1975 på Holmbladsgade 120 på Amager.

Kofoeds Skole er en markant aktør på det sociale område og nyder stor opmærksomhed fra både fagfæller og civilsamfund. Ofte har de der henvender sig dog en forestilling om det sociale tilbud, som ikke stemmer overens med virkeligheden.

”Vi oplever ofte, at personer der besøger Kofoeds Skole, tror, at vores tilbud kun er for hjemløse eller personer med alkoholproblemer.” fortæller Nicolai Christesen, der er socialrådgiver og ansvarlig for Modtagelsen på Kofoeds Skole. ”Vores tilbud rummer dog en langt bredere gruppe af mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet. Og vores tilbud omfatter over 200 årlige undervisningshold, 11 socialpædagogiske værksteder, tre socialøkonomiske butikker, en café og et galleri.”

Få læst historien op

Vi tilbyder oplæsning af artiklen gennem vores partnerskab med ElevenLabs. Teksten læses op af en AI-genereret stemme og der kan være steder, hvor udtalen ikke er perfekt.

Tryk på afspilleren for at få læst historien op.

Loading the Elevenlabs Text to Speech AudioNative Player...

Nye kompetencer

Kernen i Kofoeds Skoles arbejde har siden starten været en stærk tro på, at ethvert menneske glædes og vokser ved at skabe og tage ansvar for sit eget liv. Det omsætter det sociale tilbud til praksis ved at tilbyde brugerne undervisning, arbejdsfællesskaber og rådgivning, hvor brugerne kan aktivere, opbygge og udvikle deres personlige ressourcer, kompetencer og selvværd.

Derfor var det også en oplagt løsning, at få brugernes hjælp til at fortælle om virkeligheden på Kofoeds Skole anno 2024. Hver fredag kan borgere der er interesseret i at deltage i Kofoeds Skoles tilbud blive vist rundt på Kofoeds Skole af en af Kofoeds Skoles aktive brugere – eller ’elever’ som de kaldes i dagligdagen. Rundviserens personlige erfaring med Kofoeds Skoles tilbud gør hver rundvisning særlig. Det er både besøgende og rundvisere glade for.

Gitte startede som rundviser for 3 måneder siden og fortæller at ”som rundviser ser jeg pludselig nogle kompetencer hos mig selv, som jeg ikke tidligere havde troet på, og som jeg kan tage med ud i mit liv”. Når Gitte kommer rundt på skolen hilser de andre elever og medarbejdere. Det gør hende stolt at kunne fremvise fællesskabet på Kofoeds Skole. Det bedste for Gitte er, når nogle af deltagerne på rundvisningen bagefter melder sig som elever på skolen. ”På min sidste rundvisning, var der fire deltagere, og de blev alle sammen elever bagefter, det gør mig stolt og glad”.

Mandlig socialrådgiver på Kofoeds Skole til Sommermarked. Alle gæster gør en forskel.

Tre gange om året afholder Kofoeds Skole marked. Det er en oplagt anledning til at besøge det sociale tilbud. Næste gang der er marked er d. 12. juni 2024.

Kom på rundvisning på Kofoeds Skole

Elevrundvisningerne på Kofoeds Skole starter fredag kl. 10.00 fra Kofoeds Skoles café, Kofoeds Kant, på Holmbladsgade 120. Rundvisningerne er for borgere der står uden for arbejdsmarkedet. Du behøver ikke at tilmelde dig rundvisningen, men skal bare møde op ved rundvisningens start for at deltage.

For sociale tilbud og organisationer, der ønsker at introducere en større gruppe brugere eller medarbejdere til Kofoeds Skole, kan vi desuden arrangere en særskilt rundvisning på en dato, så det passer ind i jeres kalender.
Kontakt os på kommunikation@kofoedsskole.dk for spørgsmål om rundvisning på Kofoeds Skole.

Om Kofoeds Skole

Kofoeds Skole er et socialt tilbud, der hvert år hjælper 3.600 mennesker i socialt udsatte og sårbare positioner. Mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet, som ønsker at tage et medansvar for at komme videre fra deres omvej i livet.

Kernen i Kofoeds Skoles arbejde er en stærk tro på, at ethvert menneske glædes og vokser ved at skabe og tage ansvar for sit eget liv. Det omsætter vi til praksis ved at tilbyde brugerne – eller ’elever’ som de kaldes i dagligdagen – undervisning, arbejdsfællesskaber og rådgivning, hvor de kan aktivere, opbygge og udvikle deres personlige ressourcer, kompetencer og selvværd.

Fotos: MH og Hasse Borg Søegren Tekst: Hasse Borg Søegren