Nye vinde blæser over Kofoeds Skole.

I dag præsenterer Kofoeds Skole en ny visuel identitet og hjemmeside. Indenfor de næste år får den sociale organisation også en ny facade ud mod Nyrnberggade. Her skal socialøkomiske butikker være flagskibet i en mere åben og moderne profil.

Visionerne er mange på Kofoeds Skole. En af dem er en ny visuel identitet, som sammen med andre initiativer skal åbne skolen mere op. Skolen skal ikke lukke sig om sig selv, men blive en aktiv spiller i lokalmiljøet. Kofoeds Skole skal være et sted, hvor man kan komme som socialt udsat der har brug for vores hjælp. Men man skal også kunne komme som socialt engageret københavner, der vil støtte vores arbejde, ved at købe nogle af vores socialøkonomiske produkter.

Sidstnævnte har været muligt de sidste par år på Kofoeds Skoles mange socialøkonomiske loppemarkeder. Men fra foråret 2018, vil man også kunne handle i en række nye socialøkonomiske butikker. Inden for ganske kort tid, påbegynder Kofoeds Skole nemlig en renovering af facaden ud mod Nyrnberggade. Hele stueetagen omdannes til socialøkonomiske butikker med alt fra genbrugstøj og cykler, til kunsthåndværk og lokalt produceret æblemost. Renoveringen er støttet af den filantropiske forening Realdania, der har doneret 30 millioner kroner til formålet.

Om projektet siger projektleder i Realdania, Gustav Z. Brade:

“Realdania har valgt at støtte projektet, fordi vi mener, at det vil bidrage markant til at bringe Kofoeds Skole ind i fremtiden og styrke dens position som et lokalt, inkluderende samlingspunkt for hele kvarteret. Projektet vil modernisere skolen og sikre en bæredygtig driftsøkonomi, og bidrage til at rykke Kofoeds Skoles elever tættere på fællesskabet igennem nye arbejdspladser og naturlige møder med omverdenen.” 

Mennesker med mere

Et vigtigt skridt i retningen mod en mere åben og indbydende profil, er en ny visuel identitet. Den skal passe til den verden, hvor mange mennesker møder Kofoeds Skole i dag – nemlig den digitale. Derfor har Kofoeds Skole arbejdet intensivt på at opdatere den visuelle identitet, så den matcher det udtryk, man kan forvente af en moderne social organisation.

Identiteten er blevet udviklet i samarbejde med den grafiske tegnestue Rama Studio og idéen bag det nye logo, har især været, at skære ind til benet af, hvad det er for et arbejde, som Kofoeds Skole laver. Og her fandt man frem til én fællesnævner, nemlig mennesker. Ud fra den fællesnævner, kom Kofoeds Skole frem til mottoet: Mennesker med mere.

“På Kofoeds Skole arbejder vi med en bred gruppe af udsatte mennesker og vores tilbud er mange. Så det har faktisk været noget af en opgave for os, at koge alt dette ned til én sætning der forklarer, hvad det er vi gør og kan. Vi kom frem til, at vi på tværs af alle tilbud og brugergrupper frem for alt har med mennesker at gøre. Mennesker, der typisk har mere med i bagagen end de fleste andre, i form af f.eks. misbrug, psykiske diagnoser, hjemløshed, osv. Samtidig er det også mennesker, som typisk har mere at byde på, end mange går og tror. Vores pædagogiske tilgang bunder i en dyb respekt i det enkelte individ og i at se på, hvad den enkelte kan – fremfor hvad han eller hun ikke kan. Altså kunne vi konkludere, at vi arbejder med mennesker med mere” siger Daniel Vedsted, der er kommunikationsmedarbejder på Kofoeds Skole.

Hvis man kigger nøje efter i det nye logo, vil man derfor også kunne se et ansigt. Et ansigt, der ser ud til at smile, selv det måske også kan se lidt anderledes ud.

Kofeds Skoles nye logo

 

 

Kofoeds Skoles første logo

Kofoeds Skole første logo blev tegnet i 1930’erne af Viggo Guttom-Petersen. Symbolet er siden blevet moderniseret i 2004.
Om skolens første logo, sagde grundlægger Hans Christian Kofoed:

‘Bomærket udtrykker det inderste i hele Skolens Arbejde – Vi skal være med til at lære Mennesker at skærme om det værdifuldeste i Menneskehjertet: ”Livsflammen!”
Den er som Retfærdigheden: Den fortærer alt det uægte, som klæber ved Menneskelivet!
Den er som Solen: Den varmer, giver Liv og Styrke!
Den er som Faklen: Den viser Vej gennem Menneskelivets Mørke og Ubegribeligheder.’

 

Kofoeds Skoles gamle logo