Donation af tøj & møbler

Vi afhenter gerne rent, helt og brugbart tøj. Vi har særligt brug for tøj, som kan bruges i den gældende sæson – dvs. sommertøj om sommeren og vintertøj om vinteren.

Tøj kan også afleveres direkte i skolens tøjcontainer på hjørnet af Nyrnberggade og Jenagade. Mindre mængder tøj kan afleveres i vores butikker inden for åbningstiden (onsdag til fredag kl. 13-17 og lørdag kl. 10-14). Herfra kommer det videre til det værksted, der driver tøjbutikken og som blandt andet yder akuthjælp til hjemløse.

Vi tager også gerne imod møbler, dog kun efter aftale pr. telefon 41 73 31 17 (mellem kl. 9 og 12 hver tirsdag og onsdag). Vi afhenter også gerne stof, skind og garn, køkkenting (service, glas, potter og pander), små musikinstrumenter o.l.

Dine donationer bliver brugt på forskellige måder. Noget af det bliver brugt til at yde akuthjælp til hjemløse og tidligere hjemløse. Noget af det sælger vi i vores socialøkonomiske butikker, som er åbne for alle og har særlige rabatsystemer for skolens elever. Noget af det – særligt skind, tekstil, træ – upcykler vi i vores ReDesign-værksted. Overskydende tekstil deler vi med andre humanitære organisationer.

Skolen og skolens elever har ikke ressourcer til at reparere udslidte møbler med fejl og mangler eller til at give beskidt og ødelagt tøj en kærlig hånd. Vi modtager derfor kun effekterne, når de er i god stand.

Al overskud fra butikkerne går direkte til vores arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark.

Afhentning af møbler & tøj

Skolens transportafdeling kommer gerne og henter møbler i Storkøbenhavn. Vi afhenter ikke fra dag til dag, og der kan gå op til 14 dage, før vi er i dit område. Vi opfordrer derfor til, at du kontakter os pr. telefon (41 73 31 17, tirsdag og onsdag mellem 9 og 12) mindst 14 dage før, du ønsker at få afhentet tøj og/eller møbler. I telefonen aftaler vi, hvad vi henter, og hvornår vi henter.

Vi kører ud mandag til torsdag mellem 9 og 13.

Dødsboer

Vi tømmer ikke dødsboer, men vi kommer gerne og ser, hvad vi kan bruge. Ved dødsbo skal I først kontakte os, når boet har været i skifteretten. Som udgangspunkt vil en fra transportafdelingen komme forbi og notere, hvad vi tager med.

Da det er skolens elever, der er flyttefolk, modtager vi ikke klaverer, elevationssenge, kummefrysere og marmorborde, fordi det kræver uddannelse og professionelt udstyr. Og vi afhenter kun over 2. sal, hvis der er elevator.

Bestil afhentning af tøj & møbler

Find vores tøjcontainere

Du kan donere tøj og sko i vores blå tøjcontainere, som står følgende steder:

  • Kofoeds Skole, på hjørnet af Nyrnberggade og Jenagade, 2300 København S
  • Lindevang Kirke, Hattensens Allé 12, 2000 Frederiksberg
  • Boldklubben af 1973, Elverhøjen 64, 2730 Herlev
  • Jyske Bank, Klampenborgvej 205, 2800 Lyngby
  • ved Hus Forbi, Jernbane Alle 68, 2720 Vanløse (i baggården)
  • Bethelkirken på Niels Ebbesens Gade 14, 9000 Aalborg

Spørgsmål?

OBS! Telefonen er åben tirsdag og onsdag fra kl. 9.00 – 12.00.
Udenfor telefonens åbningstid henvises til ovenstående e-mailadresse.