Socialt Udsatte Cykler

Gi' din brugte cykel videre til socialt udsatte...

...og hjælp dem til et sundere liv

På Kofoeds Skole på Amager kommer der hver dag mere end 700 socialt udsatte mennesker. Det kan enten være mennesker der er psykisk sårbare, har misbrugsproblemer, er udsat for hjemløshed eller har andre sociale problemer. Fælles for dem alle er dog, at de står uden for arbejdsmarkedet og som oftest har gjort det længe. Kun få af dem er i besiddelse af en cykel eller har råd til at købe sig én.

 

087_lille _web

(Elever fra Kofoeds Skole i fuld gang med istandsætningen af en cykel. Foto: Per Bix)

 

Derfor har Kofoeds Skole iværksat kampagnen SOCIALT UDSATTE CYKLER, der har til formål at indsamle og reparere brugte cykler, for derefter at give dem videre til socialt udsatte mennesker.
I de perioder, hvor vi har rigtig mange cykler, kan vi også finde på at sælge nogle af dem. Overskudet herfra går selvfølgelig ubeskåret til vores sociale arbejde.
På Kofoeds Skole har vi vores eget cykelværksted, hvor vores brugere selv er med til at reparere og sætte cyklerne i stand. Samtidig bidrager kampagnen til at rydde op i de tusindvis af forladte cykler som i dag er til gene i Københavns gader, baggårde og boligområder.

 

VIGTIGT! 
Vi afhenter ikke længere større mængder cykler. Den eneste måde du nu kan gi' din brugte cykel videre på, er ved at aflevere den på Kofoeds Skole.
Når du som privat donerer en cykel videre til os, skal du samtidig skrive under på en ejerskabserklæring. I den står der, at du står inde for at cyklen ikke er én, som er blevet tilvejebragt ulovligt.

Du kan downloade tro- og loveerklæringen til print her
 

 

 

Kampagnens formål

Først og fremmest har kampagnen til formål at tilvejebringe cykler til Kofoeds Skoles socialt udsatte brugere.Dernæst skal den forsøge at få københavnerne til at se en værdi i at donere deres brugte cykel til Kofoeds Skole – og på den måde også skille sig af med deres cykler på en både miljømæssig og social bæredygtig måde.

Sidst, men ikke mindst, skal kampagnen være med til at oplyse omkring sundhed blandt socialt udsatte, og om hvordan aktivering af udsatte borgere på Kofoeds Skole, kan komme hele København til gavn. 
På den måde kommer kampagnen til at indeholde muligheden for at foretage godgørende handlinger (donation af cykler), aktivering af udsatte brugere på Kofoeds Skole (istandsættelse af cyklerne) samt vidensdeling (information om sundhed blandt udsatte + fakta om CO2-besparing ved genbrug af cykler).

 

 

Åbningstider på indleveringssted

Kofoeds Skole 

Nyrnberggade 1 
2300 København S:

Mandag - torsdag fra kl. 8.00 -16.00

Fredag fra kl. 8.00 - 14.00

 

 

Samarbjedspartnere

 Kampagnen er blevet til i samarbejde med Metro Service A/S, Cyklistforbundet og Buddha Bikes - og er finanseret med midler fra Direktør Ib Henriksens Fond.

 

Cyklistforbundet _lille Metroservice _lille Buddhabikes _lille

 

 

Kontakt og presse

Har du spørgsmål eller andre former for pressehenvendelse, kan du ringe til kampagneleder Daniel Vedsted på tlf. 41 73 32 80 eller sende ham en mail på danielv@kofoedsskole.dk

Klik på billederne nedenfor for at downloade materiale til print:

 

Tro- og loveerklæring:

 

TROOGLOVERKLÆRING_SUC_billede

 

Plakat:

 

Plakat _SUC_lille

 

Sticker:

 

Sticker _givdinbrugtecykelvidere _lille

 

Logo:

 

Logo _grønbaggrund _lille