Kofoeds Skole Aarhus

Kofoeds Skole i Aarhus er en selvejende institution, som yder hjælp til selvhjælp til mennesker med sociale problemer.

Læs mere på Aarhusskolens egen hjemmside

Skolen har 180 fuldtidspladser til ledige på kontanthjælp, førtidspension, dagpenge, sygedagpenge og overgangsydelse. Eleverne kan bruge skolens tilbud som aktivering, jobtræning, forrevalidering m.v. efter aftale med egen sagbehandler.

Tilbud

Som elev på Kofoeds Skole Aarhus har man mulighed for at:

• Deltage i gratis undervisning i mange forskellige fag
  • Arbejde på skolens værksteder
  • Få hjælp og oplæring på værkstederne
  • Få råd og vejledning hos skolens socialrådgivere
  • Deltage i spændende fællesarrangementer og studieture
  • Spise med ved den fælles gratis frokost
  • Få glæde af pænt brugt tøj fra skolens tøjdepot

Mandag 8.00-15.00
Tirsdag 8.00-15.00
Onsdag 8.00-14.00
Torsdag 8.00-15.00
Fredag 8.00-13.00

Kofoeds Skole tilbyder mange forskellige kurser, f.eks.

• Dansk, Kompenserende dansk og Dansk for tosprogede
  • Engelsk
  • Edb og Internet
  • Menneske og samfund
  • Stifinder – find nye veje
  • Kreativt billedværksted
  • Syning
  • Gør det selv i træ og metal
  • Afspænding og Bevægelse

Værksteder

Tekstilværkstedet

Her er gang i symaskinerne, og vi lægger vægt på, at sammenhold er vigtigt for at lave et godt stykke arbejde. Vi løser mange forskellige syopgaver og tager os også af skolens tøjdepot, der modtager pænt, brugt tøj, som skolens elever kan få glæde af.

Køkkenet
I køkkenet er der sving i gryder og pander. Hver dag står vi for frokost og kaffe/the til alle skolens elever. Her arbejder vi både med de gode gammelkendte retter, bager vores eget brød og afprøver nye opskrifter. Vi hjælper hinanden og finder de opgaver, der passer til den enkelte.

Træ- og metalværkstedet
Her får man værktøj i hænderne og løser praktiske opgaver på skolen. Vi producerer ting på bestilling og finder gode arbejdsopgaver til alle. Der bliver også tid til at reparere sine egne ting og fremstille nyt.

Produktionsværkstedet
På Produktionsværkstedet er der en god og hyggelig stemning omkring bordene. Vi nyder det sociale samvær, mens vi arbejder stille og roligt med monterings- og pakkearbejde for lokale virksomheder.

Mere information

Download brochuren "Kofoeds Skole Aarhus"

Adresse:

Kofoeds Skole Aarhus