Kofoeds Skole vil ud i nabolaget
med Storbymost

For år tilbage oprettede Kofoeds Skole et æblemosteri, hvor de producerer deres såkaldte ‘Storbymost’, der er baseret på overskudsfrugt fra haver rundt omkring på Amager. Kofoeds Skole søger nu lokal opbakning til at købe en mobil salgsvogn, der skal gøre det nemmere at sælge æblemosten ude i nabolaget.
Lokal indsamlingskampagne

Kofoeds Skole har startet en lokal indsamling, en såkaldt ‘crowdfundingkampagne’, hvor naboer og andre interesserede opfordres til at støtte med et beløb til indkøb af en mobil salgsvogn med tilhørende cykel.

“Vi har valgt at bruge crowdfunding-metoden, da vi ønsker at give aller amagerkanere mulighed for at få medejerskab i salgsvognen, så folk siger; ‘den har jeg været med til at støtte’, når den kommer trillende ud på gader og stræder, til events og markeder”, siger forstander på Kofoeds Skole, Robert Olsen og fortsætter: “Vi mener, den vil sætte lidt kulør på området med sine muligheder, farver og lækker Storbymost“.

For at få råd til salgsvognen, der både har håndvask og køleskab så den kan holde mosten kølig, skal Kofoeds Skole indsamle kr. 30.000 – hvoraf de allerede har rundet de første kr 10.000 i bidrag.

“Det er rigtig spændende, for når vi ikke de kr. 30.000 inden kampagnens udløb d. 11 marts, får vi ikke en krone af det beløb, som folk har givet tilsagn til at støtte med.”

Hvad er det for en vogn?

Skolens salgsvogn, der bliver let genkendelig i bybilledet med en flot og iøjnefaldende udsmykning, kan både trækkes efter en cykel eller skubbes ved håndkraft. Som en del af en større renovering og åbning af skolen op for lokalområdet, åbnede Kofoeds Skole sidste sommer en række socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade, hvorfra de bl.a sælger genbrugstøj, møbler og – selvfølgelig – deres Storbymost.

“Vi ønsker primært at bruge vognen ved lokale begivenheder, markedsdage, høstmarkeder m.m., hvor vi kan komme ud og sælge vores Storbymost og fortælle lidt om hvad vi laver her på Kofoeds Skole.”

Hvad skal vognen hedde?

“Her på Kofoeds Skole har vi en lang tradition for at navngive ting, så vi vil rigtig gerne indbyde folk til at komme med et bud på hvad salgsvognen skal hedde. Det tror vi nemlig på der kan komme nogle rigtig sjove og gode bud ud af.”
Konkurrencen kommer til at køre på Kofoeds Skoles Facebook-side.

Kofoeds Mosteri åbner igen i sensommeren 2019, hvor det atter vil være muligt at moste æbler eller donere sin overskudsfrugt til skolens sociale arbejde.

Kofoeds Mosteri

Kofoeds Mosteri er et fællesskab for mennesker, der er interesseret i lokal fødevareproduktion, bæredygtighed og arbejde, der skaber social forandring. Mosten er produceret af overskudsfrugt doneret af lokale haveejere. Frugten plukkes, presses og mostes i samarbejde mellem personale, frivillige og elever på Kofoeds Skole.

Mosteriet er blevet til med støtte fra Tuborgfondet.

Hvad kan vi tilbyde dig?
Som elev i mosteriet har man mulighed for at tilegne sig både faglige og sociale kompetencer. Vi lægger vægt på godt socialt samvær, hvor vi hjælper hinanden og finder veje til, at alle kan bidrage til fællesskabet med de ressourcer, den enkelte har.

Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig.

Kofoeds Mosteri
Camilla Hjorth
tlf.: 41 73 32 21
mail: camillahj@kofoedsskole.dk

Teamleder
Claus Nielsen
tlf.: 41 73 31 12
mail: clausn@kofoedsskole.dk

Spørgsmål?

E-mail: ks@kofoedsskole.dk

Du er velkommen til at ringe eller skrive og høre om dine muligheder.
Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 9.00 – 15.00 og fredag fra kl. 9.30 – 13.00.