Kofoeds Skole på Roskilde '15

Kofoeds Skole sætter fokus på unge hjemløse og begrebet 'sofa surfere' på Roskilde Festival 2015

 

I 2013 blev der registreret cirka 1.800 unge hjemløse i Danmark under 30 år. Det er en stigning på 80% på bare fire år. Heldigivs er det kun en lille andel af de unge, der har vænnet sig til livet på gaden og mange af dem kæmper med næb og klør for at holde fat i deres identitet som et ung menneske med fremtiden foran sig. Derfor opsøger de ikke herberger, men tærrer istedet på deres personlige netværk, for at få en sovplads for en nat. Alt sammen for at undgå den kolde bænk på stenbroen. Den gruppe af unge hjemløse, kaldes også for 'sofa surfere', idet de tilbringer langt de fleste nætter på venner og bekendtes sofaer. Men alle undersøgelser viser, at jo længere tid man er udsat for hjemløshed, jo større er chancen for, at det bliver en permenent tilstand. Derfor er der brug for at blive taget særlig hånd om de unge. Men hvordan gør man det, når de ikke benytter de traditionelle hjemløsetilbud - og ved første øjekast ligner alle andre unge? 

 

Det vil Kofoeds Skole kaste lys over på dette års Roskilde Festival. Her går grupper af frivillige nemlig rundt med oppustelige sofaer og tilbyder folk et hvil, mod at de samtidig lytter til nogle korte radiofortællinger, hvor de unge hjemløse selv fortæller, hvordan det er at være ung og hjemløs - og hvad de tror der skal til, for at de ikke ender permanent på gaden.

 

Prøve _begge _tshirts

 

Køb en t-shirt og støt Kofoeds Skoles ungeindsats

På Roskilde Festival vil de frivillige fra Kofoeds Skole være iført disse t-shirts, når de går rundt blandt festivalsdeltagerne og udbreder kendskabet til 'sofa surferne'. T-shirten symboliserer, hvordan man enten bliver sat i bås som hjemløs eller må surfe sofaer, for at slippe for en nat på gaden.

 

Du kan købe Kofoeds Skoles t-shirt i WE ARE RELATED's bod på Roskilde Festival. Al overskud fra salget går direkte Kofoeds Skoles arbejde med udsatte unge.

 

FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER

 

Du kan følge kampagnen og hvordan det går de frivllige på Roskilde Festival via 'Jeg Er Ikke Fucking Hjemløs' ved at klikke på billederne nedenfor.

 

FACEBOOK

Web _FB_fuckinghjemlos

 

INSTAGRAM

Insta _fuckinghjem _1