Tøjdepot

Rent og pænt tøj til skolens elever

Klæder skaber folk, siger man.

I hvert fald er beklædningen noget af det første vi lægger mærke til hos hinanden, og her giver laset og beskidt tøj ikke just det bedste førstehåndsindtryk. Hvis man på denne måde falder uden for det generelle billede kan det være meget socialt ekskluderende, samt meget afgørende for hvilke kvaliteter andre tillægger én. Det vil fx ofte være meget svært at imponere til en jobsamtale eller lignende, hvis ens tøj ikke er pænt og præsentabelt.

På Kofoeds Skole sætter vi en stor ære i at være vores elever behjælpelige med rent og pænt genbrugstøj, soveposer, dyner, tæpper osv. som doneres af både private og virksomheder. Vi anerkender vigtigheden af ikke blot at have tøj på kroppen, men at det også er tøj, der gør at man ikke falder væsentligt uden for mængden.

Det tøj som Kofoeds Skoles Tøjdepot modtager gennemgår derfor en sorteringsproces hvor slidt, beskidt og meget umoderne tøj sorteres fra. Således er tøjet i Tøjdepotets butik godt og tidssvarende genbrugstøj - ofte mærkevarer og af og til helt ubrugt tøj. Det frasorterede tøj sendes videre til Belgien, hvor det beskidte vaskes og genbruges, noget sendes videre til Afrika, og det sidste omdannes til klude, tæpper o.l.

Kofoeds Skoles Tøjdepot fungerer også som et værksted, hvor skolens elever deltager i alle arbejdsprocesserne - herunder grov- og finsortering af tøj, opfyldning og rengøring i butikken, samt kundebetjening efter eget ønske.

Læs her om donation af tøj og møbler til Kofoeds Skole

Læs her om åbningstider og kontakt til Tøj- og Møbeldepotet

Klik her for mere information om at være elev i Tøjdepotet